Jornades Miquel Martí i Pol 2012, del 8 a l'11 de novembre de 2012
Roda de Ter  
Jornades Miquel Martí i Pol 2012, del 8 a l'11 de novembre de 2012 Com ja és habitual pel mes de novembre, Roda de Ter viurà una nova edició de les Jornades Miquel Martí i Pol. Els actes previstos enguany serviran també d’homenatge a Emili Teixidor. 

Així el punt d’inici el marcarà la inauguració d’una exposició sobre la seva obra, i la conferència que faran Carme Rubio i Maica Bernal sobre els personatges de les seves novel·les, el dia 8 de novembre, a la Biblioteca Bac de Roda. Com a novetat, a més, en aquesta edició es lliurarà un nou premi literari, el de teatre, en record de Jaume Salés. 
L’homenatge popular a Miquel Martí i Pol, amb la corresponent lectura de poemes, tindrà lloc el divendres, dia 9 de novembre a les 8 del vespre, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Bac de Roda. Hi prendran part, entre altres, els alumnes de les escoles de Roda. Per al públic familiar, la il·lustradora Carme Solé Vendrell explicarà L’Aniversari, una història de Miquel Martí i Pol que ella va il·lustrar i que ara s’ha reeditat amb motiu del trentè aniversari de la primera edició. En aquest cas, l’acte es farà a la Biblioteca Bac de Roda, el dissabte dia 10.
Com a cloenda de les Jornades, el diumenge, 11 de novembre, tindrà lloc el lliurament dels Premis Literaris, en un acte, que amb tota seguretat, presidirà Ferran Civil, vicepresident segon de la Diputació de Barcelona. Durant aquest acte es faran públics els veredictes dels diferents jurats que es constitueixen per a cadascun del premis literaris: el 28è Premi de Poesia “Miquel Martí i Pol”, el 1r. Premi de Teatre “Jaume Salés i Sanjaume” i el 23è Premi ARC de Narració Infantil i Juvenil. Enguany, no s’atorgarà el Premi a projecte pedagògics Emili Teixidor perquè tal i com ja s’havia informat anteriorment, s’havia decidit convocar-lo amb caràcter biennal.
Finalment, aquest acte acabarà amb un recital de poesia de Miquel Martí i Pol a dues veus, a càrrec de Rosa Cadafalch i Ramon Martí i Pol. 


Centelles és Màgia
guiacat
prp