Resultats del Pla de Conservació del Parc Natural del Montseny
Montseny  
Resultats del Pla de Conservació del Parc Natural del Montseny

Cada any el Parc Natural del Montseny rep més d’un milió de visites.  A més, l'alteració de rius i rieres, la recol·lecció de bolets i castanyes o les males pràctiques cinegètiques són tres greus amenaces per al patrimoni natural del Montseny. Aquestes dades han estat recollides en la diagnosi del Pla de Conservació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny que es va fer públic el passat 11 de novembre.

El document apunta que hi ha prop de 8.000 espècies al Parc Natural i que és s’han de  preservar. També s'han identificat una trentena d'amenaces entre les quals, hi ha el canvi climàtic, els incendis forestals, les activitats forestals o la reducció d'hàbitats.  El treball recull, a més, una llista d'espècies invasores. En concret, la diagnosi les censa en 125 de flora i 15 de fauna, de les quals es considera urgent eradicar-ne 31. Entre aquestes, hi ha el barb roig, la perca o el visó americà.

Aquest Seminari  tenia com objectiu principal definir criteris per determinar els hàbitats i espècies prioritaris de conservació.

Centelles és Màgia
guiacat
prp