VI Trobada d'Estudi per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra en Sec als Països Catalans
Notícies  
VI Trobada d'Estudi per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra en Sec als Països Catalans
Aquest cap de setmana (21, 22 i 23 d'octubre) se celebra a Vilafranca (Els Ports), la
VI Trobada d'Estudi per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra en Sec als Països Catalans dins la qual Vallfogona de Ripollès presentarà una comunicació sobre les barraques de pedra seca de la Portella. Aquesta trobada s'organització cada dos anys i està promoguda per Coordinadora d'Entitats per la Pedra Seca és un grup multidisciplinar sense ànim de lucre que aplega entitats, associacions i col·lectius de caire divers amb l'objectiu de difondre, coordinar, intercanviar i vetllar pel patrimoni cultural de la pedra seca català.
Des de la regidoria de Patrimoni Cultural es ve treballant en l'inventari i la divulgació d'aquest patrimoni que a Vallfogona té molts exemples (parets, camins empedrats, barraques, forns de teules i de calç,...) que es troben en mig del paisatge i de la vegetació. Amb la col·laboració de veïns que ens els mostren s'ha anat fent un inventari i aquests elements s'incorporen els recorreguts i itineraris. Una mostra són la Teuleria del Pinatar de l'Obra, l'Era de Batre d'en Paixana o les barraques de la Portella. Amb aquestes construccions es pot anar refent la història de la pagesia de Vallfogona.
Ara també s'estan entran les dades de les barraques al portal Wikipedra que precisament els seus promotors l'Observatori del Paisatge i l'associació Drac Verd de Sitges presentaran dins d'aquesta trobada.
Per a més informació de la trobada http://www.coordinadorapedraseca.org/
Centelles és Màgia
guiacat
prp