Es presenten les II Jornades Gastronòmiques del Foie de Pals i Regencós
Notícies  
Es presenten les II Jornades Gastronòmiques del Foie de Pals i Regencós

Els restaurants La Calèndula, La Pahissa del Mas Pou, Sa Punta, Sol Blanc i Es Portal Hotel Gastronòmic han organitzat conjuntament les II Jornades Gastronòmiques del Foie, que es duran a terme en aquests establiments de Pals i Regencós durant tot el mes d’octubre.  Les jornades incorporen com a novetats  els menús tancats basats en el fetge gras, diferents proveïdors de foie de les comarques gironines i amb una proposta de vins de qualitat seleccionats pels establiments d’entre l’oferta que posa a disposició de les jornades Gleva Estates.

En representació dels xefs dels establiments impulsors de la iniciativa l’amfitrió de la presentació, Jordi Vallespí, ha explicat que‘organitzar aquestes jornades és una forma de donar als nostres clients l’opció de tastar plats basats en un producte de gran qualitat amb un tractament que potser no trobaran a les nostres cartes i amb uns vins concrets pensats precisament per a aquests plats.  A més, també ens agradaria que serveixin com a pol d’atracció dels amants de la bona gastronomia i del foie en particular. Una bona gastronomia i un bon paisatge són una bona combinació per atraure visitants fora del gruix de la temporada turística’.

Els xefs responsables d’aquesta iniciativa (Iolanda Bustos, Jordi Vallespí, Ivan Beumala, Jordi Ribas i Joan Calres Sànchez) volen poder oferir un atractiu gastronòmic més pels amants del fetge gras, combinant-lo amb les possibilitats del rebost de gran qualitat que hi ha a la zona de l’Empordanet i sense perdre de vista les propostes gastronòmiques singulars de cada establiment.

Aquest any hi ha dos proveïdors de fetge gras a les jornades: Giroànec, que ja va ser-hi l’any passat i la incorporació de Coll-Verd, dos productors de les nostres comarques. A més, gràcies a la col·laboració de Gleva Estates (Parxet, Marquès d’Alella, Mont-Ferran, Tionia, Portal del Montsant entre d’altres) el menú es completa amb una selecció de vins de primera qualitat triats per cada un dels establiments en una selecció que es va dur a terme divendres passat a la Pahissa del Mas Pou.

Entre les propostes que es podran degustar en aquests menús hi ha

·         Coca cruixent amb figues, foie gras i crudités

·         Royal d’ànec, escalopa de foie i ceba caramel·litzada

·         Figa farcida de foie a la brasa amb pètals de rosa

·         Foie micuit amb textures de poma, ratafia i espècies

·         Papillote de foie amb trompetes i llobregant

·         Coca amb poma, figues i encenalls de foie fresc

·         Arròs Akita Komachi amb ceps a l’estil pilaff amb fetge gras planxat

·         Mar i muntanya de fetge gras rostit amb rap i estofat de bolets vairats de temporada

·         Patata farcida amb cua de bou i medalló de foie

·         Croquetes verdes amb nucli de foie i emulsió

Les jornades s’han presentat aquest dimarts a La Pahissa del Mas Pou, de Pals, amb la presència dels xefs dels cinc restaurants participants, els representants de Collverd, Marc Solà, i de Giroànec, Jordi Batlle, i d’un representant de Gleva Estates. En el transcurs de l’acte s’ha pogut degustar algun dels plats que s’ofereixen fins a finals d’octubre.

Per ajudar en la difusió de les jornades s’ha creat el hashtag #foielovers, amb que es poden etiquetar les imatges i informacions que es puguin difondre a les xarxes socials.

Centelles és Màgia
guiacat
prp