Cuina de l'Empordanet incorpora el Restaurant Rosa dels Vents de Platja d'Aro
Baix Empordà  
Cuina de l'Empordanet incorpora el Restaurant Rosa dels Vents de Platja d'Aro

El col·lectiu gastronòmic empordanès Cuina de l’Empordanet incorpora el Restaurant Rosa dels Vents del Sallés Hotel Cala del Pi***** de Platja d’Aro, assolint la xifra de 19 restaurants membres, tots amb un objectiu comú: promocionar la cuina del territori i identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primer ordre.

 

El Restaurant Rosa dels Vents, a càrrec del xef Enric Herce i amb Jaime Abel com a cap de sala i sommelier, ofereix una cuina elaborada amb productes autòctons i de temporada, i es caracteritza per la combinació de la cuina tradicional amb les tècniques més modernes. Tot emmarcat en la immillorable situació del restaurant, a tocar de platja, concretament la Cala del Pi.

 

La cuina del Rosa dels Vents es fonamenta en la gran varietat de productes que ofereix l’Empordà. Els seus plats recullen la filosofia dels tres estadis del paisatge empordanès: el mar, la terra plana i la muntanya, amb resultats com espatlla de xai de cabrit sense os rostida amb prunes; garrí confitat i cruixent amb préssec de vinya; llom de conill desossat amb ceps i foiegras; o pollastre ecològic farcit amb gambes.

També destacar el treball en equip entre el cap de cuina i el sommelier per cercar el maridatge més adient per a cada plat, fent una especial referència dels vins de la DO Empordà.

 

El col·lectiu

La Cuina de l’Empordanet neix l’any 1995, després d’anys de treball, reflexió i col·laboració entorn a la cuina i la gastronomia de l’Empordà, per part d’un conjunt de restaurants no organitzat. Així doncs, 16 restaurants de la comarca del Baix Empordà es van constituir com a col·lectiu gastronòmic, amb l’objectiu de promocionar la qualitat gastronòmica del territori entre el públic consumidor, el sector periodístic i també entre els tour-operadors internacionals, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta preuada cuina arreu.

 

Els membres

Restaurant Hotel Aigua Blava (Begur)

Restaurant Aradi (Platja d’Aro)

Restaurant Bo.TiC (Corçà) 1* Michelin

Restaurant Hotel Casamar (Llafranc) 1* Michelin

Restaurant El Fort (Ullastret)

Restaurant El Roser 2 (L’Escala)

Restaurant Els Tinars (Llagostera) 1* Michelin

Restaurant Hotel Gastronòmic Es Portal (Pals)

Restaurant Hotel La Costa (Platja de Pals. Pals

Restaurant La Gamba (Palamós)

Restaurant Hotel La Plaça (Madremanya)

Restaurant La Xicra (Palafrugell)

Restaurant Les Panolles (Santa Cristina d’Aro)

Restaurant Hotel Llevant (Llafranc)

Restaurant Mas dels Arcs (Palamós)

Restaurant Hotel Mas de Torrent (Torrent)

Restaurant Rosa dels Vents (Platja d’Aro)

Restaurant Sa Cova (Platja d’Aro)

Restaurant Hotel Sa Punta (Platja de Pals. Begur)

Centelles és Màgia
guiacat
prp