Comença la campanya gastronòmica de la Garoinada a Palafrugell que durarà fins el 22 de març
Baix Empordà  
Comença la campanya gastronòmica de la Garoinada a Palafrugell que durarà fins el 22 de març

L’any 1992 el Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell va iniciar la que seria la primera campanya gastronòmica de Catalunya, “La Garoinada”. Des de la primera edició, l’objectiu d’aquesta campanya ha estat promoure la cuina de Palafrugell com una cuina de qualitat, amb productes de la terra i tradicionals i alhora, fer-la extensiva des dels restaurants del municipi, que donen fe del bon nivell gastronòmic del municipi a tot el país. Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes 24 garoinades han vetllat per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya, les garoines. Aquests restaurants sempre han tingut un comportament exemplar i respectuós amb les garoines, fet que es reflecteix en l’adquisició exclusiva a mariscadors professionals.

Aquest 2015 els restaurants ofereixen un menú que inclou un entrant de garoines, un primer plat a triar entre platillo amb escarxofes a l’estil de cada casa o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, així com unes postres amb fruites calentes. El vi i el cafè també hi estan inclosos. El preu del menú variarà entre els 35€ i 40€, depenent del restaurants participants, que són: La Casona, La Xicra, Xadó (de Palafrugell), El Balcó de Calella (Hotel Sant Roc), Hotel Restaurant El Far, Hostal La Llagosta, Hotel Restaurant Llafranch, Hotel Restaurant Llevant i Hotel Restaurant Terramar (de Llafranc) i Cot dels Mussols (Hotel Tamariu).

També s’han dissenyat diferents fórmules per venir a passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell: des de la fórmula Prèmium (que inclou una nit d’hotel, un menú de la Garoinada, una excursió en vaixell d’època, entrades a totes les instal·lacions culturals del municipi i un obsequi) fins a la fórmula menú + tast de vins, amb un ventall de preus que oscil·la de 110€ als 50€ per persona. Pel que fa al material promocional, i continuant amb la línia de la visió artística de la garoinada encetada l’any 2004, s’ha editat un cartell que és obra del palafrugellenc Enric Iglesias. Més informació a

www.garoinada.cat.

Centelles és Màgia
guiacat
prp