A punt la 3a Fira Origens d'Olot, que tindrà lloc aquest cap de setmana
Olot  
A punt la 3a Fira Origens d'Olot, que tindrà lloc aquest cap de setmana

Els dies 15 i 16 de novembre, Olot acull una nova edició de la Fira Orígens, on reconeguts cuiners i productors oferiran sessions de cuina en directe amb els productes de qualitat com a protagonistes. 

Una de les novetats de la fira d’enguany un nou espai dedicat a l’Street Food, on s’hi trobaran diverses propostes amb menjar de carrer. Hi seran presents Butifarring, La Fageda o Natrus, entre d’altres. Una altra de les novetats destacades és el nou Concurs d’Allioli Orígens, que s’organitzarà el diumenge a l’Aula de Tast. També tindran premis el millor estand i el millor producte de la fira, que decidirà un jurat format per experts de diferents àmbits.

Les activitats programades per la fira es repartiran en tres espais:

L’aula de cuina oferirà demostracions de cuina en directe. El dissabte, Joan Roca (El Celler de Can Roca) encetarà les activitats presentant la cuina d’El Celler de Can Roca; el seguirà Victor Trochi (Les Magnòlies) amb una sessió entorn les botifarres creatives; Raül Quadras, Rafael Faixedas i Carles Xuriguera portaran a Olot els platillos del Mams; David Colom i Joan Massegur (L’Hostalet i Hostal dels Ossos - Associació d’Hostalatge de la Garrotxa) hi aportaran la cuina volcànica; i finalment, Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols) seran els encarregats de tancar les activitats del dissabte. El diumenge els protagonistes de l’Aula de Cuina seran Marc Gascons (Els Tinars) aportant els aires i productes de l’Empordanet; Javier Cabrera (Els Brancs) amb els productes de l’Empordà a la cuina d’avantguarda; Iolanda Bustos (La Calèndula) amb el bosc al plat; Isma Prados i la cuina saludable; i Jordi Juncà (Ca l’Enric) amb la caça reinterpretada.

L’aula de tast és un espai reservat per a les activitats dels expositors, i oferirà tastos i maridatges dels productes amb els distintius de qualitat presents a la fira. El dissabte serà el torn de la versió salada de la xocolata amb Xocolates Aynouse; Girona Excel·lent portarà productes d’excel·lència i vins de la DO Empordà: també hi haurà un tast Cerveses Poch’s i formatges de Mas Marcè i el Forn J.Costa, Forn Tubert i El Flequer del Carme, i els olis i fruits secs de Cooperativa Granadella oferiran tast de pans de la Garrotxa i olis de la Cooperativa. El diumenge Stevia Osona proposarà receptes dolces amb estèvia i Girona Excel·lent oferirà un nou tast de productes. En aquest espai també tindrà lloc, diumenge, el 1r Concurs d’Allioli Orígens 2014.

I a banda d’aquests espais, els més petits també hi trobaran el seu lloc. L’aula dels nens acollirà, tant dissabte com diumenge, tallers pedagògics a l’entorn la fruita, el pa, la xocolata i les amanides. Podran participar d’aquests tallers adquirint un tiquet de 2€ a l’entrada del recinte. Al llarg del cap de setmana la ciutat d’Olot també s’omplirà d’activitat amb nombroses propostes.

Aquesta tercera edició, la fira comptarà amb una seixantena d’expositors que oferiran tastos dels seus productes. El preu de l’entrada és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar, el visitant també podrà comprar directament al productor. En aquesta tercera edició l’horari de la fira s’amplia el dissabte, ja que s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les 9 del vespre. El diumenge l’horari serà de les 10h a les 20h. 

Més informació.

Centelles és Màgia
guiacat
prp