Aquest cap de setmana, Súria proposa viatjar uns segles enrere amb la Fira Medieval d'Oficis
Bages  
Aquest cap de setmana, Súria proposa viatjar uns segles enrere amb la Fira Medieval d'Oficis

Aquest cap de setmana, Súria celebra la Fira Medieval d’Oficis, una activitat que en pocs anys s’ha convertit en una de les més destacades del calendari festiu del Bages.

La Fira Medieval d’Oficis es caracteritza per l’alta presència d’entitats locals i per l’àmplia oferta d’activitats participatives per als visitants, com tallers i actuacions al carrer. D’aquesta manera, el Poble Vell es converteix en l’escenari ideal per transmetre als visitants la sensació de ser en una petita vila medieval. Les seves places i carrers es guarneixen amb palla, domassos i altres elements per convertir la visita a la Fira en un autèntic viatge en el temps.

Una de les cites imprescindibles del programa són les representacions de l’espectacle ’Salats!’, una història d’embolics medievals a càrrec del Grup de Teatre del Foment Cultural de Súria, original de l’escriptor i guionista surienc Jaume Esquius, al voltant del descobriment d’un jaciment de sal a la Súria medieval.

Els visitants poden trobar-hi una àmplia mostra d’oficis antics per tal d’apropar la realitat dels temps passats a les noves generacions. I no només això, sinó que també ofereix la possibilitat que es converteixin en artesans i transformar materials amb les seves pròpies mans, gràcies a la seva extensa oferta de tallers participatius per a petits i grans.

A més de les activitats que es desenvolupen al Poble Vell, el comerç de Súria obre les seves portes durant la Fira, amb les botigues guarnides amb ambientació medieval. Els restaurants suriencs també ofereixen menús medievals per als seus clients.

Més informació.

Centelles és Màgia
guiacat
prp