La Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners arrenca aquest dijous
La Selva  
La Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners arrenca aquest dijous

Com cada any, els membres de la Confraria de la Ratafia i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners organitzen aquest cap de setmana la Festa de la Ratafia. Una 33a edició en què s'hi podran trobar les activitats habituals i també unes quantes novetats.

Enguany la Festa comença aquest dijous dia 6 de novembre, amb la recollida del penó de la Festa i el Llibre Sagrat de la Ratafia a casa del custodi (guanyadora ratafia local 2013) per a portar-lo en processó fins a la Vela de la Ratafia, on seguidament començarà la Cercavila que dóna el tret de sortida a la Festa.

El divendres 7, l’activitat més destacada és el sopar popular que cada any reuneix més de 600 persones sota la Vela de la Ratafia i a on un jurat expert escollirà les ratafies guanyadores d’aquesta edició. Acte seguit, el popular Sr. Marcelí Virgili, del programa Versió Rac1 serà nomenat Confrare d’Honor. I mentre en Peyu fa riure als assistents, es prepararan alguns cocktails amb ratafia.

El dissabte 8, com és habitual, hi haurà la fira de productes artesans i de proximitat, on prenen un paper protagonista les ratafies. A la Vela de la Ratafia s'hi trobaran els diferents productors de ratafia amb les ratafies de sempre i algunes novetats. Entre les novetats més destacades, per primer cop es podrà comprar la ratafia 8 porrons, la ratafia que completa la trilogia de ratafies de 1842 d’en Francesc Rosquellas, considerades les receptes més antigues trobades a data d’avui. Aprofitant aquesta novetat, la Confraria de la Ratafia i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners han aprofitat per a fer un redisseny a les ampolles de la 1842, la Nou Verda i la 8 Porrons.

Però no només la ratafia té protagonisme a la Festa, també els productes gastronòmics elaborats amb ratafia tenen enguany un paper destacat. I com a demostració, s’ha creat un espai nou: el Ratafiarium. Aquesta nova carpa aglutinarà a més de 20 productors diferents que exposaran productes com el croissant de ratafia, la Infusió de ratafia 1842 o la melmelada de figues i ratafia, entre d’altres, a més de tallers i showcookings de com fer i cuinar amb ratafia.

El mateix dissabte es presentarà una novetat editorial, el llibre “Els colors de la ratafia”, escrit per la colomenca Anna Selga, i es podrà fer una caminada pels voltants del poble per a conèixer les herbes i les històries antigues de Santa Coloma de Farners, tot acabant-ho amb un esmorzar de forquilla a base de productes amb ratafia.

I per aquells que encara tinguin forces, el dissabte a la nit indrà lloc el gran Ball de la Ratafia amb els grups Dr. Freud, Senior i el Cor Brutal, La Iaia XXL i La Jet Set.

El diumenge 9 de novembre l’activitat no para i es sumaran a la programació la III Cursa de Muntanya de la Ratafia, la 19a Trobada de Puntaires, l’espectacle de Dani Jiménez (Dinàmiks, TV3) per als més petits i la presentació del nou capgròs i el nomenament dels petits confrares. També hi haurà l’espectacle “Esperit de Vinyoli” i l’obra de teatre “la Iaia”.

Per cloure la Festa, a les 20h hi haurà la litúrgia de despenjada del penó, que es durà a la casa del custodi i el tancament la 33a Festa de la Ratafia.

Més informació.

Centelles és Màgia
guiacat
prp