Aprendre a pintar amb els mètodes clàssics és possible a l’Atelier d’Olot
Olot  
Aprendre a pintar amb els mètodes clàssics és possible a l’Atelier d’Olot

L’Atelier - Acadèmia d’Art és un centre d’Olot que pretén oferir als seus alumnes una metodologia d’aprenentatge pràctica i acadèmica, basada en el sistema de l’antic “Atelier”, una disciplina artística individualitzada amb una evolució progressiva i constant en els diferents treballs de cada alumne. 

Aquesta estudi de la capital de la Garrotxa forma als alumnes amb els mètodes d’ensenyament derivats de la tradició clàssica dels antics tallers on la base és l’aprenentatge del bon ofici i el domini del dibuix i del color. 

Els alumnes sempre estan assessorats i educats per professionals de reconeguda vàlua artística, que imparteixen els següents cursos.

CURS D’INICIACIÓ AL DIBUIX: Pensat per a alumnes novells, s’educa la mà i la vista i s’estudien diferents tècniques del dibuix (llapis, carbonet, sanguina i sèpia). A partir d’unes làmines acadèmiques i guixos acadèmics, es treballen les mesures, la composició i l’encaix. 

CURS DE TEORIA DEL COLOR: L’alumne aprèn a entendre el color, l’harmonia, les games i les barreges amb exercicis pràctics del natural. A partir de la construcció del cercle cromàtic, s’aprenen les diferents games: melòdica, harmònica simple, trencada, complementària, etc.

CURS DE DIBUIX I PINTURA AMB MODEL NU: Dirigit a alumnes de segon cicle acadèmic i ja experimentats en el dibuix. Amb aquest curs, s’inicien en l’anatomia humana i en la figura del natural amb poses llargues, fixes i ràpides.

CURS D’ACTIVITATS BÀSIQUES I PROJECTES PERSONALS: Destinat als alumnes ja avançats que han complert la resta de cursos i que desitgen aprofundir en un treball més propi i un procés creatiu personal. ENn aquest curs, es treballa la pintura a l’oli i acrílica.

WORKSHOPS I VACANCES ARTÍSTIQUES: Cada estiu, l’acadèmia programa uns cursets de pintura a “Pleinair”, a l’exterior, per a alumnes i artistes que volen fer la pràctica de paisatge a l’estil de l’escola olotina. Aquests cursets, els han portat a França, Almeria, Tossa de Mar, Castelló de la Plana  i Olot.

Any rere any, l’Atelier organitza unes vacances artístiques durant les quals es desplaça a diferents llocs i racons de gran bellesa paisatgística per gaudir del “pleinairisme” i d’una setmana dedicada a l’aprenentatge d’aquest tipus de pràctica. Els grups són reduïts i s’accepten acompanyants.

A banda d’això, els dissabtes, l’estudi també programa sortides per pintar el natural i a l’exterior.  

MATINALS - TERCERA EDAT: Pel que fa a la gent de la tercera edat, l’Atelier ofereix un servei per a les persones jubilades que volen gaudir de l’aprenentatge del dibuix i la pintura a uns preus especials.

En aquest sentit, organitza exposicions perquè l’alumne aprengui a presentar i entendre el fet expositiu i cultural i visites a tallers d’artistes, així com xerrades i trobades d’art.

Més informació.

Centelles és Màgia
guiacat
prp