Vicreu: Consells de tardor pel teu espai verd
Osona  
Vicreu: Consells de tardor pel teu espai verd

LA VIDA ÉS VERDA

El verd és més que un color, és una filosofia de vida. Estimar el verd vol dir aprendre a respectar la natura i a l’hora gaudir-ne al màxim. Estimar el verd és el plaer de descobrir camins pel mig del bosc, és la tranquil·litat de donar un volt pel parc de davant de casa, és gaudir dels sopars d’estiu al jardí, és divertir-se jugant a futbol damunt la gespa o simplement és contemplar la natura en estat pur. 

A Vicreu creiem i seguim aquesta filosofia de vida, per això, la nostra principal missió és aportar els coneixements, els productes i la maquinària necessària perquè els nostres clients puguin gaudir al màxim del seu espai verd. 

Si ets dels que estima el verd, busca’ns a Facebook o visita’ns a vicreu.net i pregunta’ns el que vulguis.


CONSELLS DE TARDOR PEL TEU ESPAI VERD

1. Per una gespa sana:
Després de la temporada d’estiu és important seguir 4 consells bàsics si volem que la gespa es mantingui durant els mesos de més fred. El mes d’octubre és ideal per escarificar la gespa, abonar-la i ressembrar-la.

Escarificar: a la gespa, amb el temps, s’hi van acumulant males herbes que poden acabar ofegant-la. Escarificant el que aconseguim és airejar la gespa i extreure’n totes les restes vegetals sobrants. Així, ens assegurem que la gespa creixi sana i forta. L’escarificat el podem fer de forma manual amb un escarificador tipus rasclet o amb una escarificadora de gasolina. Al ser feines que normalment només es fan dues vegades a l’any, disposem d’escarificadors de lloguer per a moments puntuals.

Abonar: un cop airejada la gespa és moment d’aportar-li tots els nutrients necessaris perquè pugui créixer correctament amb un bon adob que tingui propietats com el nitrogen, el potassi o el fòsfor Unes propietats addicionals per protegir-la contra malalties. Un cop abonada la gespa l’haurem de regar, i al cap d’uns dies segar. L’adob de tardor, ha de ser específic per a aquesta època de l’any, ja que les necessitats de la gespa varien, i és en aquest moment quan hem d’enfortir el sistema radicular

Ressembrar: finalment, és aconsellable ressembrar la gespa amb la mateixa llavor amb la que es va crear el jardí. Si no ho sabem, no passa res, perquè la gespa amb els anys es va adaptant a la zona i canvia. El més habitual és que utilitzem una llavor de barreja rústica o una varietat Ray Grass, Festuca o Poa.

 

2. Per unes plantes ben cuidades:

A més de la gespa del nostre jardí, també hem de tenir en compte a la resta de plantes i arbusts que durant l’estiu han patit les altes temperatures. Amb l’objectiu de fer-ne un correcte manteniment i assegurar que creixin fortes i sanes és aconsellable podar-les o retallar-les abans dels mesos de més fred.

Podant aconseguim donar una bona forma estètica a l’arbust o la planta i l’estructurem , al temps que afavorim els brots per estimular-ne la floració. Per fer-ho correctament, és important utilitzar l’eina adequada.

Eines per al retall d’arbustives:

Tisora de mà: per a fer talls de fins a 2,5 cm. És important escollir la tisora que millor s’adapti a la nostra ma, perquè puguem treballar còmodament.  

Tisores de dues mans: per a tanques formades per arbustos de fulla petita o coníferes. 

Tallatanques: ens permeten podar i donar formes ornamentals als arbustos i les tanques. Existeix una gran varietat de tallatanques (d’alçada, d’acumulador, de gasolina o elèctrics), en funció de l’espai i les comoditats que necessitem.

Serres de mà: permeten tallar branques de fusta més dura i seca.

Podadores d’alçada: ens permeten treballar amb seguretat sense necessitat de trepar. Es pot treballar fins a 5 m d’alçada gràcies al tub telescòpic i regular segons necessitat les diferents alçades a través dels prolongadors de tub.

 

3. Per una neteja impecable:

A plena tardor, és normal que el jardí i la casa se’ns embruti de restes vegetals com fulles, branques, restes de flors, etc.. Per a tenir sempre el jardí i l’entorn de la nostra casa ben net, és important fer una neteja periòdica amb algunes eines que us recomanarem a continuació:

El bufador: amb aquesta màquina aconseguirem bufar i arraconar totes les restes vegetals per a després, poder-les recollir i eliminar. De bufadors n’hi ha de molts tipus (elèctrics, gasolina, bateria, etc..), en funció de les necessitats de cadascun. 

Aspirador de fulles: per a més comoditat, els aspiradors de fulles són com un tallagespa convencional que s’emporta qualsevol tipus de brutícia que trobi al terra, tant a la gespa com a l’asfalt. Totes les restes van a parar a un ampli recollidor per poder buidar-lo fàcilment. 

Escombradora: per a zones de la casa com el porxo, la terrassa o el garatge les escombradores de bateria són ideals per eliminar qualsevol tipus de brutícia. Van amb sistema de recollidor i amb bateria de Liti-ón que et permet treballar còmodament sense sorolls, ni cables ni contaminació. Aquestes però, no poden funcionar damunt de la gespa.

Hidronetejadora: si el que necessites és una màquina polivalent per netejar cotxes, bicis, garatges o qualsevol tipus de paviment, les hidronetejadores són perfectes. Fàcils de manejar i amb un pràctic recollidor de la mànega, perquè no et faci mandra utilitzar-la. 

Centelles és Màgia
guiacat
prp