Llet d'euga: els beneficis d'una gran desconeguda
Vall d'en Bas  
Llet d'euga: els beneficis d'una gran desconeguda

Equillet és una empresa de la Vall d’en Bas que va néixer després que les propietats de la llet d’euga ajudéssin al seu impulsor en un moment en què els metges no li donaven esperances. Després de sortir-se’n, ara fa cinc anys, en Juti Gusi i la seva família van obrir les portes d’un centre d’investigació que vol ajudar “al màxim de gent possible” amb aquest producte poc conegut però que cada vegada està més extès. Actualment, ja no només es troba a Catalunya, sinó també a  diversos punts de l’estat espanyol.

Què té la llet d’euga que no tingui la de vaca?
Hi ha massa diferències per poder comparar-les. Principalment, la llet d’euga és la més similar a la llet materna i, com que no és portadora de certes patologies, es pot consumir crua. Això ens aporta una sèrie d’elements molt importants per al nostre organisme que no ens aporta una llet pasteuritzada o uperitzada, sigui de l’animal que sigui.

Quins beneficis aporta a la salut?
Més que a la salut, aporta beneficis al funcionament de l’organisme, a través de vitamines, minerals, aminoàcids, flora bacteriana, immunoglobulines per al sistema de defenses, antisèptics que funcionen com antibiòtics naturals... Podríem dir que ens aporta tot el que fa falta per una regeneració cel·lular ràpida, així com tot el que cal per evitar infeccions i malalties.

Com ens l’hem de prendre?
Abans que res, hem de tenir en compte que la llet sigui d’alta qualitat. I si ens prenem petites dosis d’aquesta llet d’euga de forma continuada, l’organisme funcionarà molt millor i podrà lluitar millorar contra diferents patologies.

Com vau descobrir les propietats d’aquest producte?
Jo (Juti) vaig tenir un problema molt greu de salut. Els metges em donaven entre 3 i 6 mesos de vida. Necessitava un transplantament de fetge i de ronyons que no em podien fer perquè necessitava estabilitzar-me i no ho aconseguien. Va ser llavors quan vaig fer una prova prenent llet d’euga i això va permetre estabilitzar el meu organisme amb 2 o 3 mesos. Finalment, em van poder fer el transplantament de fetge.

I a partir d’aquí va sorgir Equillet.
Sí. Amb la meva dona i les meves filles vam decidir que calia ajudar al màxim de gent possible amb aquest producte que gairebé ningú coneixia. Ja ens agradaven molt els cavalls, i vam muntar la granja d’investigació i recerca on estem treballant.

En què treballeu actualment?
Treballem amb granges d’arreu d’Europa, recollint llet i fent estudis i analítiques, a part d’hospitals catalans on fem estudis observacionals i on comencem a fer conferències per difondre els beneficis de la llet d’euga.

On podem trobar els vostres productes?
Comercialitzem diferents línies de productes. La llet congelada, a banda d’un bon nombre de punts de tot Catalunya que es poden consultar a la pàgina web, també  es pot trobar al País basc, Andalusia, Madrid, León... La resta de productes, com els cosmètics i la llet en pols, es poden trobar en qualsevol farmàcia i, en cas que no els tinguin, podran demanar-los fàcilment.

Visita el web d'Equillet.

Centelles és Màgia
guiacat
prp