El Temporada Alta engega aquest divendres amb més vocació internacional que mai
Girona  
El Temporada Alta engega aquest divendres amb més vocació internacional que mai

La ballarina i coreògrafa Sol Picó és l’encarregada de donar el tret de sortida aquest any a un Temporada Alta amb més vocació internacional. Ho farà a la petita sala La Planeta de Girona, el 3 d’octubre, amb el seu nou espectacle, One-hit wonders. A aquesta estrena absoluta la seguiran 90 propostes més al llarg de dos mesos i escaig, en una programació que persegueix l’equilibri entre la producció de nous espectacles (27 en total), la promoció de l’autoria catalana (52 propostes), la implicació amb la creació contemporània (26 espectacles) i l’estrena del millors muntatges internacionals al nostre país (21 estrenes de 19 països diferents). D’aquesta manera, les sales de Salt, Girona i la seva àrea urbana s’ompliran de teatre, dansa, circ, música, propostes familiars, cinema i propostes multidisciplinars, configurant un aparador que per les seves línies artístiques cada any té una major projecció internacional i consolida Temporada Alta com un veritable festival de país.

A grans trets, el festival potencia les seves línies programàtiques habituals i aposta per ampliar noves col·laboracions amb teatres, companyies i productores catalanes, així com per reforçar la relació amb altres festivals europeus a l’hora de portar espectacles, la connexió amb Iberoamèrica, les produccions d’autoria catalana i de joves dramaturgs del país, la creació contemporània, i per consolidar la programació de cinema i les propostes familiars i donar valor a l’apartat musical.

L’àmplia programació que s’ha presentat inclou la majoria de les grans figures internacionals de les arts escèniques contemporànies (Peter Brook, Krystian Lupa, Alain Platel, Christoph Marthaler, Brett Bailey, Romeo Castellucci, Jan Fabre, Christiane Jatahy, etc), juntament amb alguns dels artistes espanyols més reconeguts internacionalment (Angélica Liddell, María Pagés, Israel Galván, etc), i estrenes coproduïdes pel festival d’alguns dels millors creadors del país (Lluís Homar, Carme Portaceli, Josep Maria Pou, Sol Picó, Jordi Casanovas, Pau Miró, Magda Puyo, etc). Enguany s’ha reforçat més encara la programació de la nova creació i la creació contemporània catalanes (Nao Albet i Marcel Borràs, Lali Ayguadé, El Conde de Torrefiel, Xavier Bobés, Aimar Pérez Galí, La Veronal, Pere Faura, etc).

Més informació.

Centelles és Màgia
guiacat
prp