ATMA: una oportunitat per descobrir la Garrotxa amb bicicleta
Olot  
ATMA: una oportunitat per descobrir la Garrotxa amb bicicleta

Fa més de 20 anys que ATMA, l’Agència de Turisme Mediambiental, treballa per l’estudi, la gestió i la promoció del turisme en el medi natural a la comarca de la Garrotxa mitjançant un seguit d’activitats relacionades amb el medi ambient i la seva vessant més lúdica i educativa. Projectes de promoció i divulgació dels valors naturals, programes d’educació ambiental o gestió d’infraestructures turístiques son alguns dels aspectes que treballa, tenint sempre en compte el respecte cap al medi i el seu coneixement per part dels ciutadans.

Tot això ho fan gràcies a la gestió de dos equipaments que es complementen i que permeten al visitant curiós gaudir d’una comarca en moltes ocasions mal coneguda. D’una banda el Càmping Natura, fundat l’any 1992 a Les Preses i ubicat al peu del Puigrodó, on hi ha un mirador de la zona volcànica de La Garrotxa i des d’on surten diversos camins pedestres per passejar fins al volcà Racó. El càmping ofereix als hostes un ambient tranquil i familiar i un punt d’estada per visitar la comarca. En aquest sentit, és interessant arribar-se fins a la Vall d’en Bas, antiga zona lacustre que és una de les valls més fèrtils de Catalunya i on estan establerts els pobles de El Mallol i Hostalets d’en Bas, declarats conjunts històrico-artístics. La vall també té una zona de bany a l’Àrea Recreativa dels Pins, a Sant Privat d’en Bas.

Pels més esportistes, ATMA gestiona també el Centre Logístic de Bicicletes, just al kilòmetre 0 de la Via Verda del Carrilet a menys de deu minuts en cotxe del càmping. Allà es poden llogar bicicletes i contractar trasllats i recollides al llarg de les Vies Verdes de Girona, un antic tram ferroviari convertit en un carril per a bicicletes que cobreix els trams Ripoll-Olot-Girona-Sant Feliu de Guíxols, així com coordinar serveis a la nova ruta de Pirinexus. Aquest extens camí permet al ciclista endinsar-se en uns paratges naturals dels quals destaca, per exemple, la ruta del Carrilet, que té un traçat de 57 quilòmetres i travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. A més a més, el Centre Logístic ofereix un seguit de rutes de diferent distància i grau de dificultat pel territori perquè tothom trobi un recorregut adient a les seves necessitats. Els diferents models de bicicleta permeten adaptar a qualsevol tipus de ruta i client (elèctriques, muntanya, trekking, carretera, infantils, carros-remolc...). 

Qui vulgui passar una agradable estada a la comarca de la Garrotxa, no pot dubtar a atrevir-se a gaudir de les seves rutes en bicicleta, sigui amb amics o amb família. 

 

Més informació:

www.atma.cat

www.infobicicleta.blogspot.com

Facebook

 

Centelles és Màgia
guiacat
prp