La fira Arrels del Vi proposa gaudir dels vins de la DO Empordà en un entorn privilegiat
Alt Empordà  
La fira Arrels del Vi proposa gaudir dels vins de la DO Empordà en un entorn privilegiat

La fira vitivinícola Arrels del Vi celebra la seva setena edició a Sant Martí d'Empúries, el 7 i 8 de juny. Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de Tock Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com a única fira professional d'aquestes característiques oberta al públic general. Una fira on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar els excel·lents vins de la DO Empordà en un entorn privilegiat.

Un any més, la fira comença amb optimisme: la DO Empordà ha venut per primer cop més de 5 milions d’ampolles en un any i els vins de la DO Empordà continuen rebent  guardons i premis nacionals i internacionals. El darrer ha estat la inclusió d'una cinquantena de vins de la denominació a la prestigiosa llista Robert Parker 2013-2014, on tots els vins empordanesos reben la qualificació d'excel·lents o molt bons.  D’altra banda, més de 350 cuiners i 10 col·lectius gastronòmics gironins i d'Osona han subscrit una declaració amb el compromís de promocionar els vins de la DO Empordà.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DO Empordà, el Museu d'Arqueologia de Catalunya – Empúries i Mas Gusó, la fira compta enguany amb un total de 21 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i 1 celler convidat de l’AOC Corbières (Llenguadoc). 

Arrels del Vi deu el seu nom a la història de Sant Martí d'Empúries. A les excavacions de la colònia grega d'Emporion es van trobar les proves arqueològiques que van demostrar que la vinicultura va arribar a la Península Ibèrica a través d'aquest punt privilegiat del Mediterrani. Per això, la tradició vitivinícola en aquesta zona compta amb arrels de més de 26 segles d'història. La ubicació de la fira no és casual. A la història que té la zona cal sumar-li que l'Alt Empordà és una de les zones més turístiques de Catalunya i Sant Martí d'Empúries (L'Escala) és un dels seus pobles més atractius. A més del complex medieval, compta amb un casc antic abocat al mar, amb cales i platges molt atractives i amb un museu arqueològic únic.

Més informació.

 

Centelles és Màgia
guiacat
prp