Centelles crea un concurs de receptes de cuina amb tòfona en el marc de la Fira de la Tòfona
Centelles  
Centelles crea un concurs de receptes de cuina amb tòfona en el marc de la Fira de la Tòfona

El concurs, que gira al voltant de la “Fira de la tòfona”, vol incentivar a aquelles persones que s’atreveixin a cuinar amb la tòfona, l’or negre que neix amagat als boscos d’Osona.

Centelles va apostar fa sis anys per recuperar la tradició de la tòfona realitzant una fira, que és un focus d’atracció i de demanda de tòfones, i que l’ha convertida en ambaixadora a Catalunya d’altres zones productores. La fira està organitzada per l’Ajuntament, que vol garantir als visitants un espai dinàmic i participatiu. Entre les múltiples iniciatives que ha pres aquest any per atreure visitants, com a novetat, s’ha convocat el  concurs de cuina “Centelles, capital de la tòfona” 2013, un concurs de receptes de cuina amb tòfona negra.

Són tantes les formes de cuinar-la i tants els ingredients de la terra que podem combinar, que l’Ajuntament vol que el concurs sigui un estímul per descobrir, experimentar, assaborir, compartir i gaudir d’aquest fong tan saborós. Les persones interessades a participar poden consultar les normes del concurs al blog centellescapitaldelatofona.wordpress.com.

Hi haurà quatre modalitats de premi:

  1. Premi a la millor recepta
  2. Premi a la millor fotografia
  3. Premi a la recepta que rebi més vots populars
  4. Premi entre els votants de la votació popular

Les receptes amb tòfona negra (Tuber Melanosporum) es podran enviar fins el 10 de desembre al formulari que hi ha a la web de l’Ajuntament www.centelles.cat, o bé es dipositaran en les urnes que hi ha al municipi (diumenge hi ha una al punt d’informació del mercat). El formulari permet enviar també fotos dels plats cuinats amb tòfona. Per votar les millors receptes, cal accedir al blog a del 13 al 18 de desembre per consultar-les i votar des del formulari de la pàgina web de l’Ajuntament. Les receptes penjades permetran que els gastrònoms puguin gaudir del plaer d’experimentar a casa i perdre la por a cuinar amb tòfona. Les persones guanyadores es donaran a conèixer en el marc de la 6a Fira de la tòfona, el 22 de desembre a les 13 hores, a la Sala la Violeta de Centelles, moment en què també es lliuraran els premis.

Més informació: centelles@diba.cat - 938 810 375

Centelles és Màgia
guiacat
prp