Música, teatre i moltes estrenes a la Fira Mediterrània de Manresa
Manresa  
Música, teatre i moltes estrenes a la Fira Mediterrània de Manresa

La Fira Mediterrània de Manresa arriba, aquest 2013, a la seva setzena edició. Del 7 al 10 de novembre, la capital del Bages acollirà aquesta trobada que proposa al públic espectacles de música, teatre i dansa; espectacles familiars i propostes itinerants al carrer, entre d’altres.

Aquest any, la Fira incrementa el nombre d’estrenes i coproduccions, de manera que de les 113 propostes incloses a la graella, 36 no han estat mai presentades amb anterioritat a Catalunya. Sense anar més lluny, l’espectacle inaugural de dijous suposa tota una estrena: el concert Mare Nostrum, que el mestre Jordi Savall -artista convidat de l’edició d’enguany- oferirà acompanyat de la formació Hespérion XXI. L’escena teatral i coreogràfica tampoc no es queda enrere. Un dels pols de màxim interès de la programació d’aquesta 16a edició de la Fira es troba dissabte dia 9 amb l’estrena a Catalunya del guardonat muntatge Manta dels coreògrafs HélaFattoumi i Eric Lamoreux al capdavant de Centre Choréographique National de Caen Basse-Normandie.

Seguint amb les propostes més destacades, dues companyies teatrals que han triat la Fira per dur a terme l’estrena absoluta dels seus nous treballs són els mallorquins Iguana Teatre i els catalans Taaroa Teatre i Bufa & Sons. Els primers ho faran amb l’obra Centaures, una adaptació de tres contes de l’escriptor Miquel Àngel Riera; i els segons, amb la peça El baró pels arbres, una adaptació per a públic familiar de la novel·la El baró de Rampant d’Italo Calvino. Aquestes són només algunes de les moltes propostes que s’hi podran trobar.

Atrets per aquesta oferta, cada any s’inscriuen a la Fira Mediterrània més de mil professionals d’arreu del món: un intercanvi professional que afavoreix a la creació de noves produccions artíctiques de qualitat, i que fan de la Fira un aparador i un punt d’exhibició d’aquest sector.

Més informació.

Centelles és Màgia
guiacat
prp