Calendari d'activitats 2013 a Ripoll, capital cultura catalana
Ripoll  
Calendari d'activitats 2013 a Ripoll, capital cultura catalana

La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té l’objectiu de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de parla i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.

La primera ciutat a assumir aquesta capitalitat va ser Banyoles l’any 2004. La nostra vila tindrà l’honor de ser Capital de la Cultura Catalana 2013, i, tot i que l’han precedida ciutats tan importants com Lleida o Tarragona i que la seguirà Barcelona, Ripoll té una importància cabdal en la llarga història de la nostra nació.

Ripoll es troba en el junyent dels rius Ter i Freser, i des d’èpoques molt remotes va ser lloc de pas i cruïlla de camins; per aquest motiu ha estat testimoni de tota mena d’intercanvis econòmics i culturals. Amb el pas dels segles les influències socials, econòmiques i culturals l’han convertit en una vila referent en molts aspectes.

Veure calendari activitats

 

Centelles és Màgia
guiacat
prp